.

Cukor koponyák jelentése!

by - február 18, 2017

Cukor koponyákról röviden.  A cukor koponya mint  maga a motivum Mexikóból ered, ahol halottak napján vagy ahogy ott nevezik El dia de los Muertos ( vagy angolul Day of the Dead, Halloween) a gyerekeknek kedveskednek kis apró koponya alakú cukorkákkal, amiket még feldiszitenek, különböző édességekkel. Maxikóban a halottak napját megünneplik, nem úgy mint hazánkban, maga az ünnepség október 31.-én éjfélkor kezdődik és egészen november 2. tart. Ezen a két napon kicsik és nagyon különböző jelmezekbe bújnak, leginkább csontváz jelmezekbe, és igy járják az utcákat, egymást szórakoztatni. A cukor koponyák egy gesztus, az elhunyt gyerekek előtt tisztelegnek, ezzel a kis édességgel, valamint a gyerekeket is arra ösztönzik ezzel, hogy nem kell féni a halottaktól. Maga a koponya motivum központi szerepet játszik a spanyol és a mexikói kultúrában egyaránt. Mind a mai napig halottak napján, Mexikóban a koponya és a cukor koponya a legfontosabb szimbóluma az ünnepségnek. A cukor koponya tetoválások talán nem annyira elterjedtek, mint a koponya tetoválások. Leginkább a nők kedvelik a cukor koponya tetoválás motivumot, hiszen nagyon szinesek, és egyáltalán nem félelmetesek. A férfiak között a női arcot ábrázoló, és mint egy maszkként megfestett cukor koponya a legelterjedtebb koponya tattoo motivum. Ez sokaknak félelmetes lehet, mivel nagyon hasonlit a zombi tetoválásokra, de nem szabad összetéveszteni a két motivumot. A cukor koponya motivumban nagyon sok kiegészitő szerepel, amik részelemei a tetoválásnak, ilyen a körömvirág motivum , rózsa motivum, szivecske motivum, pókháló motivum. Mindegyik cukor koponya tetoválás egyedi, hiszen olyan sokszinüek, és könnyen szabadra engedhetjük a fantáziánkat, hogy nehezen találunk két egyforma cukor koponya tetoválás mintát. Leginkább vállra, lábfejre, hátra, lapockára, alkarra, lábszárra tetováltatják a cukor koponya motivumot. A cukor koponya tetoválások a halottak iránti tiszteletet, és a túlvilágba vetett hitet szimbolizálja, jelképezi.

Cukor koponyákról röviden.

A cukor koponya mint  maga a motivum Mexikóból ered, ahol halottak napján vagy ahogy ott nevezik El dia de los Muertos ( vagy angolul Day of the Dead, Halloween) a gyerekeknek kedveskednek kis apró koponya alakú cukorkákkal, amiket még feldiszitenek, különböző édességekkel. Maxikóban a halottak napját megünneplik, nem úgy mint hazánkban, maga az ünnepség október 31.-én éjfélkor kezdődik és egészen november 2. tart. Ezen a két napon kicsik és nagyon különböző jelmezekbe bújnak, leginkább csontváz jelmezekbe, és igy járják az utcákat, egymást szórakoztatni.
A cukor koponyák egy gesztus, az elhunyt gyerekek előtt tisztelegnek, ezzel a kis édességgel, valamint a gyerekeket is arra ösztönzik ezzel, hogy nem kell féni a halottaktól.
Maga a koponya motivum központi szerepet játszik a spanyol és a mexikói kultúrában egyaránt.
Mind a mai napig halottak napján, Mexikóban a koponya és a cukor koponya a legfontosabb szimbóluma az ünnepségnek.
A cukor koponya tetoválások talán nem annyira elterjedtek, mint a koponya tetoválások.
Leginkább a nők kedvelik a cukor koponya tetoválás motivumot, hiszen nagyon szinesek, és egyáltalán nem félelmetesek.
A férfiak között a női arcot ábrázoló, és mint egy maszkként megfestett cukor koponya a legelterjedtebb koponya tattoo motivum. Ez sokaknak félelmetes lehet, mivel nagyon hasonlit a zombi tetoválásokra, de nem szabad összetéveszteni a két motivumot.
A cukor koponya motivumban nagyon sok kiegészitő szerepel, amik részelemei a tetoválásnak, ilyen a körömvirág motivum , rózsa motivum, szivecske motivum, pókháló motivum.
Mindegyik cukor koponya tetoválás egyedi, hiszen olyan sokszinüek, és könnyen szabadra engedhetjük a fantáziánkat, hogy nehezen találunk két egyforma cukor koponya tetoválás mintát.
Leginkább vállra, lábfejre, hátra, lapockára, alkarra, lábszárra tetováltatják a cukor koponya motivumot.
A cukor koponya tetoválások a halottak iránti tiszteletet, és a túlvilágba vetett hitet szimbolizálja, jelképezi.Forrás

You May Also Like

0 megjegyzés