Ugrás a fő tartalomra

Tetoválás előtti teendők!

A tetoválás előtti felkészülés, legalább olyan fontos, mint a tetoválás körüli előkészületek. A tetoválás élő bőrön történik, ezért nagyon fontos annak, illetve a szervezetnek a felkészítése a “beavatkozásra”. Nem tudom eléggé hangsúlyozni sosem, hogy a tetoválás minőségét, a fájdalom mértékét és nem utolsó sorban a gyógyulást is befolyásolja. Gondoljatok csak bele. Egy jól megtankolt autóval nagyon sokáig lehet menni gond nélkül. 
Tetoválás előtti teendők:
  • A tetoválást megelőző 4 napban vizet kell fogyasztani. A víz fogyasztás nagyon fontos, mivel a bőr ennek köszönhetően élettel teli lesz és hidratált. A javasolt napi vízbevitel 2,5L szénsavmentes ásványvíz.
  • Nagyon fontos, hogy a tetoválást megelőző 3 napban legalább napi egyszer kenni kell a tetoválandó felületet testápolóval. Ennek köszönhetően, szintén rugalmassá és jól dolgozhatóvá válik a bőr. Nagyon fontos hogy a tetoválást megelőző nap már csak reggel kend be a területet. 
  • A tetováló festék a bőr irharétegébe kerül. Ebben a bőrrétegben roncsolódnak sejtek, illetve megterhelődik a tetoválás következtében. Ennek a bőrrétegnek a regenerációjában nagyon nagy szerepet játszik a C vitamin. A tetoválást megelőző napokban érdemes egy C vitamin kúrát is beiktatni. 
  • A tetoválás időpontra fontos hogy kipihenten és jóllakottan érkezz. Ha mentálisan rendben van valaki, akkor a fájdalmat is jobban kezeli. Mindig hozz magaddal cukros üdítőt, vagy szőlőcukrot.
  • A tetoválást megelőző napon alkoholt fogyasztani SZIGORÚAN TILOS!
  • A tetoválás utáni napokban alkoholt fogyasztani NEM AJÁNLOTT!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mandala tetoválás by: Nagyvati David

Tattoo design

Palack tetoválás!

A következő tetoválás egy belső felkarra készült kompozíció, ami egy vízben úszó palackot ábrázol.  :)